Acasă » 2015 » Iulie » 5 » BOTEZUL CU DUHUL SFANT
0:51 AM
BOTEZUL CU DUHUL SFANT

BOTEZUL CU DUHUL SFANT- traire permanenta sau amintiri?
 

Prin inspiratia Duhului Sfant doresc sa spun cateva lucruri esentiale despre acest subiect, si anume, botezul cu Duhul Sfant. Pentru multi oameni botezul cu Duhul Sfant nu inseamna nimic, ei nu stiu despre ce e vorba, exista oameni care stiu despre acest lucru dar nu au experimentat niciodata poate in viata lor. Si a treia categorie cuprinde oamenii ce stiu despre acest lucru si experimenteaza.

Ce este botezul cu Duhul Sfant?

Unii cred si inteleg ca botezul cu Duhul Sfant e acelasi lucru cu Duhul Sfant. Duhul Sfant e Persoana vie, iar botezul cu Duhul Sfant e puterea Duhului Sfant pecetluita in noi. Iar nimeni nu poate spune “Isus este Domnul” decat prin Duhul Sfant care locuieste in om. Duhul Sfant il are orice om care crede si rosteste Numele lui Isus ca e singurul Nume vrednic de inchinare. Dar puterea de a ramane neclintit si de a fi un martor adevarat al Domnului e botezul cu Duhul Sfant. Botezul cu Duhul Sfant nu inseamna o data anume cand cineva a experimentat trairea ci inseamna o traire permanenta in umblarea cu El. Nu e de-ajuns sa afirmi ca esti o persoana botezata cu Duhul Sfant ci trebuie sa areti asta, altfel ramane o inselaciune amarnica si trista. Dumnezeu e Duh, Dumnezeu e un Complex extraordinar, in Dumnezeire exista relatii de co-egalitate in marturisire, putere: Tatal, Fiul si Duhul Sfant – un Singur Dumnezeu (NU 1+1+1 = 3, ci 1x1x1 = 1 DUMNEZEU).

Cine este Duhul Sfant? “Petru i-a zis: „Anania, pentru ce ţi-a umplut Satana inima ca să minţi pe Duhul Sfânt şi să ascunzi o parte din preţul moşioarei?
Dacă n-o vindeai, nu rămânea ea a ta? Şi, după ce ai vândut-o, nu puteai să faci ce vrei cu preţul ei? Cum s-a putut naşte un astfel de gând în inima ta? N-ai minţit pe oameni, ci pe Dumnezeu.” Faptele apostolilor 5:3,4 (VDCC). Duhul Sfant e Persoana Divina, e Spirit Divin ce simte, Se bucura, vorbeste, innoieste minti, descopera din Dumnezeu.

“Când vă vor duce înaintea sinagogilor, înaintea dregătorilor şi înaintea stăpânirilor, să nu vă îngrijoraţi cum veţi răspunde pentru apărarea voastră, nici ce veţi vorbi; căci Duhul Sfânt vă va învăţa chiar în ceasul acela ce va trebui să vorbiţi.” Luca 12:11,12 (VDCC)

Multi crestini cred ca atunci cand Duhul Sfant iti innoieste mintea, si are loc nasterea din nou in viata ta, din acel moment esti botezat cu Duhul Sfant.

Conform Bibliei, Duhul Sfant al lui Dumnezeu lucreaza la inima pacatosului, misca inima lui, innoieste viata lui, transforma viata lui si-L descopera pe Dumnezeu. Acest lucru nu inseamna ca acea persoana e botezata si cu Duhul Sfant. Multi crestini cred si se boteaza in apa, dar din pacate multi sunt care nu se tin curati, nu pot renunta la unele vicii, nu se pot infrana, multi cad la un moment dat pe Cale si dau inapoi, multi se tem, multi raman tristi, obositi spiritual, fara speranta.

Botezul cu Duhul Sfant poate fi primit fie inainte de botezul in apa, fie in acelasi moment cand are loc botezul in apa, fie dupa. Un om care experimenteaza botezul cu Duhul Sfant urmeaza imediat sa se boteze si-n apa ca semn al credintei in Dumnezeu, urmandu-L pe Domnul Isus Christos cu pasiune maxima. Nu exista persoana botezata cu Duhul Sfant dar care amana botezul in apa. Nu exista crestin fara botezul in apa, nu exista mantuire in ideea ca esti pocait dar nu esti botezat sau esti botezat dar nu esti pocait de faptele tale rele. Nu exista asa ceva! Sunt oameni care merg la biserica, se declara pocaiti dar nu sunt botezati, asta nu e pocainta, si nici mantuire, pe de-o parte sunt oameni ce se declara botezati dar nu se caiesc de pacate, nu se lasa de ele si viata lor nu difera cu nimic fata de cum erau inainte de a se boteza, diferenta pare a fi trecerea de la o religie sau denominatiune religioaa la alta, dar nu de la intuneric la lumina neaparat.

“Eu vă botez în apă atunci când constat că această transformare în bine a minţii (şi implicit a comportamentului) s-a produs deja în voi. Dar Cel care vine după mine, este mai puternic decât mine. Eu nu merit nici măcar să-I duc încălţămintea. El este Cel care vă va boteza cu Spirit Sfânt şi cu foc.” Matei 3:11 (BVA)

Ioan Botezatorul boteza oameni spre pocainta, insa botezul cu Duhul Sfant S-a dat dupa ce Domnul Isus S-a ridicat la Cer. Isus boteaza cu Duhul [Spiritul] Sfant

“Atunci când (încă mai) era cu ei, le-a poruncit să nu se depărteze de Ierusalim; ci să aştepte ce a promis Tatăl. Isus le-a zis: „Eu deja v-am vorbit despre această promisiune. Ea se referă la un alt botez: nu este vorba despre cel administrat de Ioan folosind apă, ci Mă refer la botezul cu Spiritul Sfânt. El vă va fi administrat peste puţine zile.” Faptele apostolilor 1:4,5 (BVA)

Sa privim putin peste viata lui Petru. Vedem ca atunci cand umbla cu Domnul Isus parea un om destul de credincios dar la un moment dat Dumnezeu i-a testat credinta, si l-a provocat. “Eu îmi voi sacrifica viaţa pentru Tine!” Isus i-a răspuns: „Chiar îţi vei sacrifica viaţa pentru Mine?! Te asigur că nu va cânta cocoşul, până nu te vei dezice de Mine de trei ori!” Ioan 13:37b,38 (BVA)

Si asa a fost, “Una dintre femeile care slujeau acolo, a privit fix spre el şi a zis: „Şi acest om era cu El!” Dar Petru s-a dezis şi a spus: „Femeie, nu-L cunosc!” După puţin timp, L-a văzut altcineva şi a zis: „Şi tu eşti unul dintre acei oameni!” Iar Petru a zis: „Omule, nu sunt dintre ei!” După aproximativ o oră, altcineva susţinea acelaşi lucru, zicând: „Nu mai avem nici un dubiu că şi acest om era cu El, pentru că este galileean!” Petru a răspuns: „Omule, nu ştiu despre ce vorbeşti!” Şi, în timp ce spunea aceste cuvinte, a cântat cocoşul. Domnul S-a întors şi a privit spre Petru, care şi-a amintit că (El) îi spusese: „Înainte să cânte cocoşul, te vei dezice de Mine de trei ori!” Apoi a ieşit (de-acolo) şi a început să plângă cu mare regret.” Luca 22:56-62 (BVA)

Deci, acesti oameni cu siguranta erau botezati in apa, din moment ce umblau cu El, ascultau invataturile Mantuitorului pline de har si drese cu sare. E imposibil sa umbli cu El si sa nu faci ce spune El. Si cand spun umblare cu El, e clar, ca o viata dedicata total, doar asa Il vei urma oriunde si oricand indiferent de situatii.

In ziua Pentecostei (Cincizecimii) promisiunea Tatalui s-a adeverit si Domnul Isus a revarsat puterea peste discipolii Sai, oferindu-le autoritatea ca Biserica Vie, dandu-le puterea de a calca peste serpi si peste naparci, de a vindeca, de a restaura, de a profeti si elibera. In acea zi, Domnul Isus, in calitate de Rege Suprem, inviat, le-a oferit pecetluirea cu Duhul Sfant, le-a dat puterea de a-L sluji fara teama, de a fi martorii Lui peste tot in lume, indiferent de circumstante. O schimbare are loc in viata ucenicilor, o transformare radicala. Au primit puterea de a fi cu adevarat crestini, adica urmasii lui Christos Isus in lume. Duhul Sfant i-a calauzit in tot adevarul Inainte de a Se inalta inapoi la statura Sa de Dumnezeu binecuvantat in veci, Domnul Isus le-a spus ucenicilor Sau urmatorul adevar: “Totuşi, vă asigur că este în avantajul vostru să Mă duc. Dacă nu Mă duc Eu, «Ajutorul» nu va veni la voi; dar dacă Mă duc, Îl voi trimite. Şi când va veni El, va dovedi lumea vinovată în legătură cu: păcatul, dreptatea şi judecata. În ce priveşte păcatul, vinovăţia lor constă în faptul că ei nu cred în Mine. Referitor la dreptate, pentru că Mă duc la Tatăl şi nu Mă veţi mai vedea. Iar în legătură cu judecata, pentru că (se va demonstra că) stăpânitorul acestei lumi este judecat. Mai am să vă spun multe lucruri; dar acum nu le puteţi suporta. Când va veni «Ajutorul» – Spiritul Adevărului, va fi ghidul vostru în tot adevărul. El nu va vorbi din proprie iniţiativă, ci va spune tot ce va fi auzit şi vă va revela lucrurile viitoare. El Mă va glorifica, pentru că va lua din ce este al Meu şi vă va revela.” Ioan 16:7-14 (BVA)

Exact asa s-a intamplat incepand din ziua a zecea de la inaltarea la Cer a Mantuitorului. Duhul Sfant S-a coborat peste cei adunati in camera de sus, unde se inchinau, se rugau si asteptau fagaduinta [promisiunea] Celui Foarte Sfant. Niste limbi ca de foc erau observate peste cei adunati si toti erau umpluti de Duhul si vorbeau in alte limbi dupa cum le dadea El sa vorbeasca. Ca si azi, si atunci, acolo erau oameni religiosi adunati si batjocoreau Lucrarea lui Dumnezeu cand vedeau cele intamplate. Ei nu intelegeau ce se intampla pana cand Petru, plin de putere, le-a explicat exact ce se intampla conform spuselor profetilor din vechime. “Toţi erau foarte surprinşi; şi neştiind ce să creadă, se întrebau reciproc: „Ce înseamnă acest fenomen?” Dar alţii îi ridiculizau, zicând celorlalţi: „Sunt beţi!” Atunci Petru s-a ridicat împreună cu ceilalţi unsprezece şi li s-a adresat cu voce tare astfel: „Bărbaţi iudei şi voi care locuiţi în Ierusalim! Ascultaţi-mă! Aceşti oameni nu sunt beţi – cum aţi presupus voi – pentru că nu este decât a treia oră a zilei. Ci cu ei se întâmplă ce a spus profetul Ioel: «În zilele de la sfârşit – zice Dumnezeu – voi turna din Spiritul Meu peste orice om. Fiii şi fiicele voastre vor profeţi, tinerii voştri vor avea revelaţii supranaturale şi bătrânii voştri vor visa lucruri semnificative. Da, în acele zile voi turna din Spiritul Meu chiar peste sclavi şi peste sclave, care vor profeţi. Voi face să apară semne miraculoase, iar pe pământ vor fi minuni, sânge, foc şi un vârtej de fum.” Faptele apostolilor 2:12-19 (BVA)

Acesta e botezul cu Duhul Sfant. Asta s-a intamplat atunci in viata celor adunati la rugaciune si inchinare in camera de sus. Domnul Isus ridica Biserica, ii ofera autoritate, putere. Fara pecetluirea cu Duhul Sfant, cu putere, ar fi fost greu crestinilor de-alungul timpului sa fie trezi, neclintiti pe Cale, ajungand in final mantuiti. Dar asa cum spunea Mantuitorul nostru, e in favoarea noastra ca El sa mearga inapoi pe Tron si sa trimita un Alt Mangaietor, adica la fel, ca si El, pe Duhul Adevarului, care are sa calauzeasca Biserica Domnului in tot adevarul, cu bucurie, cu pasiune. Oameni botezati cu Duhul Sfant au ales mai degraba sa fie arsi pe rug, sa fie taiati cu ferastraul, sa fie batjocoriti pentru numele frumos de < crestin>, sa fie impuscati, loviti crunt, omorati, pentru ca puterea Lui a intrat si-n ei, Duhul Sfant a locuit in vietile lor pana la final, acestia au inteles ca dincolo de persecutii si oameni e o Patrie Cereasca, un Regat Sfant unde locuieste dreptatea, bucuria si pacea prin Duhul Sfant. Oamenii acestia stiau ca durerile de-o clipa de pe Pamant nu pot fi puse la un loc cu Slava viitoare ce are sa vina si acestia stiau sigur ca acolo vor ajunge, cu El in Glorie eterna. Nu e mai mare bucurie, pana si moartea, stapanirile, persecutiile, nu mai au nici o valoare, nici o autoritate peste viata lor de crestini autentici. Prin puterea Duhului Sfant, au invins raul si au primit mantuirea in final.

Il vedem pe Petru cum era inainte de a fi botezat cu Duhul Sfant, se temea si de o simpla slujnica, inaintea careia s-a lepadat de Mantuitorul, de Cel cu care a umblat si a murit pentru el. Petru s-a cait in mod autentic de greseala aceasta, si la Cincizecime, a experimentat un lucru esential ce i-a schimbat viata, l-a transformat din Petru speriat si necredincios, intr-unul plin de putere divina, si pasiune pentru Dumnezeu. Fiind plin de Duhul Sfant, Petru a mers chiar si-n fata preotilor celor mai de seama si L-a vestit pe Domnul Isus si mantuirea ce se primeste doar prin credinta in El. „Nu v-am ordonat noi în mod categoric să nu mai învăţaţi pe oameni evocând acest Nume? În ciuda acestei interdicţii, voi aţi umplut Ierusalimul cu învăţătura voastră şi ne-aţi acuzat de (complicitate la) omorârea acelui Om!” Răspunzând, Petru şi ceilalţi le-au zis: „Trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni! Dumnezeul strămoşilor noştri L-a înviat pe acest Isus pe care voi L-aţi omorât punându-L pe lemnul crucii. Dumnezeu L-a înălţat cu puterea Lui pe acest Isus şi L-a făcut Domn şi Salvator, ca să ofere Israelului pocăinţa şi iertarea păcatelor. Noi suntem martori ai acestor lucruri şi parteneri cu Spiritul Sfânt pe care L-a dat Dumnezeu celor care ascultă de El!” Faptele apostolilor 5:28-32 (BVA)

Ce maret e Dumnezeul nostru, Biserica Lui se ridica, si nu e orice biserica, ci una vie, plina de putere si autoritate peste orice stapanire a diavolului. Biserica Lui Isus e cea botezata cu Duhul Sfant! Botezul cu Duhul Sfant e activ si astazi, chiar daca sunt multi ce spun ca nu e asa. Sunt unii care spun ca doar cativa oameni speciali au fost botezati cu Duhul Sfant si asta a fost candva, in anumiti ani speciali, precum Ellen White, despre care se spune ca a fost profet unic in lumea adventista, dar eu nu contest ca a fost profet, se poate sa fie, de ce nu? Dar nu pot sa cred ca e singura persoana speciala si nu mai e si alta, sau nu mai pot fi si altii si azi. Exista crestini ce cred ca botezul cu Duhul Sfant e doar pana la Ioan, bazandu-se pe urmatorul verset biblic: “Legea şi prorocii au ţinut până la Ioan; de atunci încoace, Evanghelia Împărăţiei lui Dumnezeu se propovăduieşte; şi fiecare, ca să intre în ea, dă năvală.” Luca 16:16 (VDCC)

E interesant ca dupa moartea lui Ioan Botezatorul Dumnezeu a ales profeti si pe mai departe slujind in Biserica Lui. “Acolo ne-am dus la locuinţa „evanghelistului” Filip, unde am fost găzduiţi. El era unul dintre cei şapte bărbaţi desemnaţi ca diaconi. Avea patru fiice necăsătorite care profeţeau. Am rămas acolo mai multe zile. În acest timp a venit din Iudeea un profet care se numea Agab. El a intrat în casa unde eram; şi după ce a luat centura lui Pavel, şi-a legat picioarele şi mâinile. Apoi a zis: „Spiritul Sfânt spune: «Aşa vor lega iudeii din Ierusalim pe proprietarul acestei centuri. Apoi îl vor preda celor care nu sunt evrei».” După ce am auzit acest mesaj, atât noi cât şi ceilalţi care erau acolo, l-am rugat pe Pavel să nu meargă la Ierusalim. Atunci Pavel a răspuns: „Sunt foarte afectat văzându-vă cum plângeţi. Dar nu vă înţeleg motivul. Să ştiţi că eu sunt pregătit nu numai să fiu legat la Ierusalim, ci şi să mor pentru numele Domnului Isus!” Faptele apostolilor 21:8b-13 (BVA).

Celor din Corint apostolul Pavel le spunea ca “Dacă crede cineva că este proroc sau insuflat de Dumnezeu, să înţeleagă că ce vă scriu eu este o poruncă a Domnului. Şi, dacă cineva nu înţelege, să nu înţeleagă! Astfel deci fraţilor, râvniţi după prorocire, fără să împiedicaţi vorbirea în alte limbi.” 1 Corinteni 14:37-39 (VDCC)

Pavel spune ca si azi exista profeti, inca ne indeamna sa ravnim dupa acest dar si sa nu impiedicam vorbirea in alte limbi. Daca vrei sa crezi ca nu exista si azi profeti sau oameni cu daruri spirituale, atunci nici nu vei primi astfel de daruri, El ofera celor ce cred si cer. O biserica fara descoperiri e fara putere si vlaga. O biserica fara conducerea Duhului Sfant e una cu programe seci unde oamenii conduc programul, inchinarea, dar Duhul Sfant nu e acolo. E trist sa spun ca asta se si intampla in multe biserici. Nu-L lasam pe Duhul Sfant la lucru dar Il pomenim in cantecele noastre, nu e de-ajuns. Noi trebuie sa-L lasam sa actioneze, El are Autoritate!

Exista crestini care afirma ca sunt botezati cu Duhul Sfant dar nu e nici o schimbare in viata lor. Botezul cu Duhul Sfant se vede in om daca e sau nu foarte clar! Asa cum stim din Biblie, un pom bun se vede dupa roadele sale cat e de bun. Asa ca daca cineva se bate cu pumnul in piept ca vorbeste in limbi, ca profeteste sau are viziuni, si viata lui e una depravata, doar un mers la biserica si atat, e mai mult atunci o lauda dar nu o pecetluire cu Duhul Sfant al lui Dumnezeu. E trist ca multi cred ca sunt si nu sunt!

Multi cred ca botezul cu Duhul Sfant inseamna vorbirea in limbi, dar se opresc aici. Nu mai e nevoie de dragoste, de rabdare, de credinta, de unitate, de pasiune, e de-ajuns sa vorbesti in limbi, si inca cat poti de tare, sa te auda toti, ca esti botezat. Asta e fals! Un om botezat cu Duhul Sfant e unul ce viata lui e schimbata radical, nu mai depinde de oamni, de religie ci numai de Domnul Dumnezeu, de Isus Christos. Acesta are pasiune pentru El, pentru lucrarile Lui, iubeste Scriptura, iubeste inchinarea, daca pana acum a facut-o din obligatie si din interes, acum o face din pasiune pentru El, din dragoste si cu bucurie deplina. Un om botezat cu Duhul Sfant se intereseaza de cel de langa el, de biserica Lui Dumnezeu, de cei cazuti, de cei bolnavi, de cei fara speranta si mantuire. Acesta nu sta nepasator fata de o mantuire asa de mare, nu sta comod in biserica si iese asa cum a intrat, ci vibreaza pentru El, nu are liniste pana cand nu aduce suflete la mantuire din moarte, in Numele Lui Isus.

Vreau sa te intreb: “Esti un crestin botezat cu Duhul Sfant?” Nu e de-ajuns ca frecventezi biserici, ca slujesti la organi, vaduve, bolnavi, ca slujesti in corul sau fanfara bisericii, ca citesti Scriptura sau predici altora, nu e de-ajuns daca toate acestea le faci insa ai uitat de Dumnezeu, neglijezi puterea Duhului Sfant ce doreste ca El sa te conduca in aceste lucrari frumoase pe care intr-adevar, trebuie sa le facem, dar nu ca e porunca, ci ca simtim si avem nevoie de asa ceva, o facem cu pasiune si dragoste pentru El si pentru cei din jurul nostru.

Botezul cu Duhul Sfant nu inseamna sa mergi undeva la staruinta si sa repeti formule de nu stiu cate ori pana obosesti sau chiar delirezi, suna urat, stiu, dar asa e in mare parte. Lucrarea lui Dumnezeu nu se face cu forta, la fel nici inchinarea, nici mantuirea. Asta stim si din cartea “Cantarea Cantarilor” din Biblie, unde Dumnezeu ne spune sa nu starnim dragostea pana nu vine ea, aici e clar ca ne invata sa nu fortam lucrurile divine, sa nu ne dam invataturi fortate, inchinare fortate, staruinte fortate, nu are rost. Asta o poate face simplu Dumnezeu, la un cuvant, ar putea cu siguranta sa ne mantuiasca pe toti si gata, insa El doreste sa vada cu adevarat cine doreste asta si cine nu, s-o facem de buna voie, si la fel ca si Mireasa, nesiliti de nimeni, ci din dragoste. Sa sti ca botezul [pecetluirea] cu Duhul Sfant nu inseamna fortare deci, ci o Ungere sfanta, o curgere din Dumnezeu in crestinul autentic, doritor de El, ce tanjeste dupa El, dupa adevar. Botezul cu Duhul Sfant se primeste cand ceri cu adevarat. “Pe când era Apolo în Corint, Pavel, după ce a trecut prin ţinuturile de sus ale Asiei, a ajuns la Efes. Aici a întâlnit pe câţiva ucenici şi le-a zis: „Aţi primit voi Duhul Sfânt când aţi crezut?” Ei i-au răspuns: „Nici n-am auzit măcar că a fost dat un Duh Sfânt.” „Dar cu ce botez aţi fost botezaţi?”, le-a zis el. Şi ei au răspuns: „Cu botezul lui Ioan.” Atunci Pavel a zis: „Ioan a botezat cu botezul pocăinţei şi spunea norodului să creadă în Cel ce venea după el, adică în Isus.” Când au auzit ei aceste vorbe, au fost botezaţi în Numele Domnului Isus. Când şi-a pus Pavel mâinile peste ei, Duhul Sfânt S-a coborât peste ei, şi vorbeau în alte limbi şi proroceau. Erau cam doisprezece bărbaţi de toţi.” Faptele apostolilor 19:1-7 (VDCC)

Acesti oameni pur si simplu s-au botezat cu botezul instituit de Ioan, insa ei nici nu au stiut de Duhul Sfant, dar cand au crezut cu adevarat in divinitatea lui Isus, acestia au fost botezati atat in apa cat si cu Duhul Sfant, semnul fiind vorbirea in limbi si darul profetiei. A profeti nu e tot una cu a fi profet. Dumnezeu ofera si azi darul profetiei multor oameni pe care ii alege in diferite circumstante pentru a zidi si ridica comunitati sociale, biserici. Un profet e un om ales special de Dumnezeu pentru a sluji si a sta in spartura, pentru a zidi sufleteste Biserica si a restaura lucrurile esentiale benefice pentru trairea ei prin Duhul Sfant. Si-n vechime Dumnezeu S-a folosit intr-o anumita situatie de o magarita pentru a Se descoperii lui Balaam. Animalul si-a deschis gura si a vorbit. Dumnezeu vorbeste prin oameni din biserica, oameni ai trezirii spirituale, El vorbeste prin natura, doar omul sa ia seama. Un profet [proroc] are Ungerea Lui peste el, acesta e gata oricand sa spuna ceea ce Dumnezeu vorbeste, niciodata cineva care profeteste cu adevarat nu vorbeste din ale lui ci din ceea ce ii da Duhul Sfant in acele momente sa vorbeasca. Exista si azi ca si in vechime multi profeti falsi ce spun lucruri “traznite” de multe ori, lucruri ce darama biserica sau lucruri ce nici macar n-au legatura cu Dumnezeu. Cuvantul lui Dumnezeu ne invata cum sa deosebim o descoperire prin Duhul Sfant fata de una venita prin alt duh. Exista ori Duhul Sfant care vine de la Dumnezeu, si e Adevarul, ori duhul [spiritul] ratacirii ce provine de la diavol, <tatal> minciunii.

Sa nu ne multumim cu ideea ca botezul cu Duhul Sfant inseamna doar vorbire-n alte limbi. Intr-adevar, e un semn ca L-ai primit, ca ai primit pecetluirea, dar cum am precizat mai sus, botezul cu Duhul Sfant inseamna pace, bucurie, credinta, eliberare, dragoste, unitate, partasie, pasiune, generozitate, facerea de bine, credinciosie, infranarea poftelor, etc. Daca crezi ca esti o persoana botezata cu Duhul Sfant si doar vorbesti in alte limbi, iar esti robit de pacat, nu te poti stapani, te certi, barfesti, te manii de orice, porti invidie sau ura, suferi de aroganta, atunci conform Cuvantului infailibil al lui Dumnezeu nu esti o persoana botezata in Duhul Sfant sau cel putin ai fi fost candva, insa ai ramas un vas gol, fara Untdelemn, ceea ce inseamna ca poti pierde vesnicia sau mantuirea cu EL. Atata vreme cat roadele noastre sunt ca cele de mai sus, negative, putem considera cat dorim ca suntem botezati fie in apa, fie in Duhul Sfant, ca asta nu inseamna ca mostenim Imparatia lui Dumnezeu, ci mai degraba o pierdem pentru totdeauna, in moarte vesnica. Nu exista mai mare durere decat aceasta. “Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?” Atunci le voi spune curat: „Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege.” Matei 7:21-23 (VDCC)

E dureros cand in <Ziua aceea> cei mai multi vor cadea si cei pe care ii desconsideram in viata aceasta vor domni impreuna cu Imparatul pentru eternitate.

Botezul cu Duhul Sfant poate fi primit fie la rugaciune, fie mergand pe strada, fie ca esti in biserica la inchinare, fie ca esti acasa. Exista cazuri cand s-a primit astfel. Pentru a primi deci botezul cu Duhul Sfant nu trebuie sa stai ore si ore undeva special doar, si sa rostesti acele formule speciale pana cand ramai epuizat si cazi pe jos. Nu! Daca faci asta si nu primesti e pentru ca tu defapt nu ai sti ce ceri si nu ai fi pregatit sa-L primesti. Dumnezeu nu ofera din El, valorile Sale cu irosire. Pentru a primi Duhul Sfant tu trebuie sa ai o inima sincera, serioasa, curarta, sfanta, dornica de El, stiind ca acest dar maret nu e pentru tine ci in folosul celuilalt de langa tine. Tu ai nevoie de botezul cu Duhul Sfant nu ca sa te lauzi ca-L ai ci ca sa ai puterea ca iesind dintre zidurile bisericii sa mergi pe strazile intunericului si sa-L marturisesti pe Dumnezeu, minunile Sale in viata ta, mantuirea ce e doar prin jertfa suprema a Domnului Isus Christos. Ei, daca nu pentru asta ceri, atunci nu-L vei primi. Dumnezeu nu iroseste darurile Sale. Botezul cu Duhul Sfant e varsat in noi pentru a ne ajuta sa fim tari, vegheatori in lumea aceasta stricata, degradara de pacat, sa fim lumini si sare pana la final, sa rabdam indiferent de persecutii, sa iubim pe cei ce ne urasc, sa ii imbratisam, sa ne bucuram in biserica, nu sa fim speriati si tristi la inchinare. Asta inseamna botezul cu Duhul Sfant, iar multi care nu-L doresc, nu rezista pana la final, si mai ales in <Necazul cel Mare>, timpul de prigoana cand cei mai multi cad si se dezic de Mantuitorul, asta se intampla in multe zone si e trist. Asta e dovada ca nu erau crestini autentici, ci doar cu numele.

Botezul cu Duhul Sfant iti da puterea sa ramai pe picioare in ziua prigoanei, in ziua luptei, in ziua venirii Domnului nostru. Un om botezat cu Duhul Sfant se poate deosebi de cel nebotezat. Asa cum am spus mai sus, toti oamenii, indiferent de starea religioasa au pe Duhul Sfant in viata lor, fie ortodocsi, catolici, protestanti, neo-protestanti, independenti, toti au pe Duhul Sfant in viata lor atata timp cat cred in Dumnezeu si-n jertfa de salvare a Domnului nostru Isus Christos. Dar botezul cu Duhul Sfant numai cei care si-au predat viata in totalitate lui Dumnezeu il au, cei care viata lor nu mai inseamna placerile de-o clipa ale pacatului, nu mai inseamna aderarea la o religie sau denominatiune religioasa, crestina, ci pur si simplu inseamna o viata traita pentru El, o viata plina de El, o viata de marturisire, de credinta, de fapte vrednice de pocainta. Botezul cu Duhul Sfant poate primi orice om, indiferent de cultul religios in care se afla, pentru ca nu asta e important inaintea lui Dumnezeu ci o inima sincera si autentica. Oamenii se impart dupa culte, dar Dumnezeu ne imparte dupa roadele Duhului Sfant! Asa se va face si separarea de la Judecata viitoare!

“Eu nu interzic nimănui dintre voi vorbirea în alte limbi. Dar doresc mai mult să aveţi darul profeţiei decât pe cel al vorbirii în alte limbi; pentru că având în vedere principiul conform căruia edificarea Comunităţii (creştinilor) este prioritară, acela care profeţeşte este mai mare decât cel care vorbeşte în alte limbi. Acest lucru este adevărat pentru situaţiile în care nu există cineva care să aibă darul interpretării lor.” 1 Corinteni 14:5 (BVA)

Multi cred ca daca au darul vorbirii in alte limbi, trebuie sa se roage neaparat tare deranjandu-i pe ceilalti la inchinare. Biblia ne invata ca este randuiala. Vorbirea in limbi nu inseamna ca te rogi tare in biserica si sa te auzi numai tu, aici poate fi si putina mandrie. Cine vorbeste in alte limbi, vorbeste lui si lui Dumnezeu, pe cand cine profeteste vorbeste pentru Biserica. Pavel ne spune ca e mai bine sa vorbim 5 cuvinte intelepte decat doar vorbire in alte limbi, iar cand cineva de afara, fara daruri intra si ne-ar auzi asa, ce ar spune? Ravniti dupa darul vorbirii in alte limbi, insa nu faceti din asta o religie! Si nu impiedicati darul profetiei, al viziunii divine!

Sa nu uitam un lucru esentia: “Dar „fructul” Spiritului este: dragoste, bucurie, pace, răbdare, bunătate, generozitate, credinţă, blândeţe, autocontrol. Nu există lege împotriva acestor lucruri! Cei care sunt ai lui Cristos, şi-au crucificat natura umană păcătoasă împreună cu pasiunile şi dorinţele ei. Dacă trăim prin Spirit, să facem fapte care sunt în acord cu natura Lui. Să nu fim mândri, provocându-ne unii pe alţii; şi nici să nu ne invidiem unii pe alţii.” Galateni 5:22-26 (BVA)

Acestea sunt roadele [fructele] Duhului [Spiritului] Sfant in viata de crestin original. Acestea trebuie sa le avem, pentru a fi cu adevarat ucenicii Domnului! Oricine ne-am tine ca suntem, oricine am fi, daca nu avem aceste roade, suntem pierduti!

“Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora. De pildă, unuia îi este dat, prin Duhul, să vorbească despre înţelepciune; altuia, să vorbească despre cunoştinţă, datorită aceluiaşi Duh; altuia, credinţa, prin acelaşi Duh; altuia, darul tămăduirilor, prin acelaşi Duh; altuia, puterea să facă minuni; altuia prorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; şi altuia, tălmăcirea limbilor. Dar toate aceste lucruri le face unul şi acelaşi Duh, care dă fiecăruia în parte, cum voieşte.” 1 Corinteni 12:7-11 (VDCC)

Un om botezat cu Duhul Sfant nu inseamna doar vorbire in alte limbi sau profetia, ci si urmatoarele, toate impreuna sunt: darul intelepciunii, darul creşterii în cunoaştere (a celorlalţi) prin mesajul verbal, darul credintei, darul vindecarilor miraculoase, darul puterii sa faca minuni supranaturale, darul profetiei, darul vorbirii in alte limbi, darul traducerii [interpretarii] limbilor. O persoana botezata in Duhul Sfant poate avea darul vindecarii, sau profetiei, sau puterii de a face minuni supranaturale tot datorita Aceluias Duh PreaSfant.

“În timp ce vorbea Petru astfel, Spiritul Sfânt a coborât peste toţi cei care ascultau Cuvântul. Toţi credincioşii circumcişi care veniseră cu Petru, au rămas surprinşi când au văzut că darul Spiritului Sfânt a fost turnat şi peste oameni care nu erau evrei. Îi auzeau vorbind în alte limbi (decât ebraica) şi lăudându-L pe Dumnezeu. Atunci Petru a zis: „Oare poate cineva să le refuze acestor oameni botezul în apă, când ei deja au primit Spiritul Sfânt exact cum L-am primit şi noi?” Şi apoi a ordonat botezarea lor în numele Domnului Isus Cristos.” Faptele apostolilor 10:44-48a (BVA)

Duhul Sfant se poate primi si cand asculti o predica, un mesaj crestin, o marturie, o cantare, daca in timpul acela Dumnezeu vede ca esti gata pentru asta, tu-L vei primi pe Duhul Adevarului. Vei vorbi in limbi, dar nu asta inseamna ca doar trebuie sa vorbesti in limbi, ci mai sunt pe langa darul acesta inca 8 daruri pe care le-ai putea primi, depinde de ceea ce Dumnezeu are in plan cu tine, tu trebuie sa crezi!

Multi crestini cer Duhul Sfant dar cand Ii vad manifestarea se sperie, nu mai cred, se indoiesc. Din aceasta cauza exista acele < staruinte> obositoare, care sunt bune, dar din moment ce nu esti gata si nu crezi in El, poti starui la nesfarsit pana obosesti si transpiri ca nu vei primi decat o bolborosire sau stiu eu ce extaz.

Sa fim atenti si sa ne ferim de asa ceva !

Duhul Sfant e Putere divina extraordinara. Intr-o adunare de credinciosi, Duhul Sfant, in timp ce se rugau crestinii a spus ca e cineva acolo care poarta ceva la el ce nu e dupa voia Sa, sa se lase imediat si sa se pocaiasca de raul acela. Oamenii se gandeau oare ce sa fie, cine sa fie, ei se rugau in continuare si Duhul Sfant a insistat, spunand din nou ca persoana care poarta lucrul acela oribil ce nu e dupa voia lui Dumnezeu sa-l paraseasca imediat, nu se percepe pacatul in prezenta Celui Foarte Sfant si Omnipotent de-a pururi! Persoana aceea nu a crezut ca are sa fie descoperita desi Duhul Sfant stia foarte bine asta si l-a avertizat prin profetie, dar nu a luat seama, chiar “credincios” fiind acel om, fiind acolo la rugaciune cu ceilalti sfinti. Vazand ca nu asculta de El, dintr-o data oamenii au vazut ca un om pur si simplu a zburat din loc fiind izbit de peretele bisericii si a cazut jos nevatamat. Multi s-au speriat si au dat slava lui Dumnezeu care descopera totul si cunoaste. Omul acela a marturisit ca intr-adevar, purta in buzunar un pachet de tigari si nimeni nu stia ca fumeaza, desi el se dadea drept crestin si credindios. Asta pana cand a vazut cu ochii lui ca Dumnezeu cunoaste ce e in gandul, inima fiecaruia. Pe oameni putem sa-i pacalim dar pe El nicioadata, El E Dumnezeu Suveran. In prezenta Sa nu se percepe pacat si faradelege. Sa avem grija, Dumnezeul nostru e mare, plin de dragoste dar si drept si un foc mistuitor pentru cei ce nu asculta de El ci doar se mascheaza.

Asa ca, daca vrei botezul cu Duhul Sfant, crede cu adevarat in El, nu asculta de oameni, de ideile lor ci de Dumnezeu, ia Cuvantul si studiaza-l, vezi cum au primit cei din Biserica Primara darurile spirituale, exista si azi atatea marturii impresionante in care crestinii experimenteaza pecetluirea, umplerea cu Duhul Sfant. Rugati-va fratilor, sa primiti umplerea cu Duhul Sfant, e nevoie, nu e de-ajuns ca crezi in Dumnezeu si ca esti botezat in apa, tu ai nevoie de pecetluire pentru a fi rapit si a mostenii Regatul Ceresc pentru totdeauna impreuna cu Regele regilor, Isus Christos, Domnul!

Sa nu uitam ce e esential!

O persoana botezata cu Duhul Sfant iubeste, are pasiune pentru Dumnezeu, pentru rugaciune, pentru lauda si inchinare, pentru studiu biblic, si aici nu ma refer [omilitetica, hermeneutica sau indoctrinari si teologii], nu asta neaparat ci pasiune de a cunoaste Cuvantul Lui mai mult si mai mult pentru a duce o viata de crestin practicant inaintea lui Dumnezeu.

Un crestin adevarat nu se lauda doar cu o zi in care intr-adevar a experimentat nasterea din nou prin Duhul Sfant, a experimentat umplerea, botezul cu Duhul Sfant, insa asta a devenit istorie, e o data anume si avem si “poze” cu evenimentul frumos, insa azi? Azi cum e? Mai suntem plini de El? Avem vasul umplut de El? Nu e de-ajuns sa te multumesti cu o data anume ci conteaza prezentul, Isus doreste defapt sa traiesti permanent ca si un crestin botezat cu Duhul Sfant, plin de putere, de pasiune, de adevar, de dragoste, de credinta, de pace, se rabdare, de smerenie, de lumina si speranta. Dumnezeu doreste sa tanjim dupa El, acum, aici!

Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa intelegem ca Biserica Lui e cea botezata cu Duhul Sfant, daca exista persoane care nu accepta sau nu au botezul cu Duhul Sfant ei defapt sunt pe langa biserica Lui. Ei vor fi incercati prin foc.

Biserica Primara era alcatuta din crestini botezati cu Duhul Sfant. Asa nu vor mai fi probleme im biserici, nu vor mai fi partide religioase si bisericute, ci va fi un intreg, un Organism viu ce lucreaza impreuna fiecare incheietura, Capul fiind Insusi Domnul si Mantuitorul Trupului [Bisericii] – ISUS CHRISTOS ! Cine e botezat cu Duhul Sfant si ramane in El, cautand mereu sa accepte revarsarea proaspata din El, atunci va avea puterea de a fi curat, sfant si plin de pasiune pana la final, primind astfel mantuirea, dar cei care refuza, se tem sau se rusineaza de pecetluirea Duhului, nu-L inteleg si nu vor sa-L inteleaga, atunci au mari sanse sa cada la un moment dat de pe Cale, chiar lepadarea de El inaintea unui om, unei institutii sau idei omenesti. Te rog, cauta sa fii plin de El, astfel vei sta in picioare in lupta cea grea!

Si daca ai judecat o mancare inainte de a o manca, te rog refuza sa mai judeci crestinii care bat din palme, care se manifesta intr-un anumit mod inaintea Lui, pana si ologul ce era vindecat de Dumnezeu prin apostoli, s-a ridicat dansand de bucurie inaintea Lui, nu dans lumesc si pagan, sau senzual ci unul spiritual, de inchinare profunda adresata Celul Etern si Viu. Spune-mi ce <dumnezeu> ai ca sa-ti spun cum te inchini! Esti un suflet botezat cu Duhul Sfant? Nu-mi spune ci arata lumii! Arata-L pe Christos in tine, si viata ta va fi una reala si vei incepe sa traiesti cu El! Te mai sperie ca mortii invie, ca oamenii cad inaintea Lui in inchinare, ca vezi suflete ce sunt atinde de puterea Lui si Il adora cantand cu lacrimi de bucurie, in genunchi sau in picioare, te mai mira de ce sar in sus de bucurie? Asta e Biserica Lui cea vie, plina de putere si autoritate peste serpi si peste naparci, asta e Biserica pentru care a murit Isus, nu pentru o biserica moarta, cu programe si seminarii in biserica la care incepi sa te plictisesti si astepti sa vina ora 12.00 sa pleci acasa. Nu! Asta e monotonie cu oaemeni roboti. Fii plin de viata, accepta si crede, Isus e viu, El e mult mai mult decat vezi in <charismatici>, sa zic asa, e mult mai mult decat vezi in pasiunea oamenilor aici pe Pamant. El e Totul, si atunci mai poti sta nepasator? Esti botezat cu Duhul Sfant? Arata! Fii binecuvantat/a!

“Să nu vă îmbătaţi cu vin, pentru că acesta v-ar determina la fapte imorale; ci fiţi plini de Spirit! Vorbiţi între voi folosind Psalmi şi lăudaţi-L din inimă pe Domnul cu cântece ale căror versuri vorbesc despre lucruri spirituale. Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu-Tatăl, pentru toate lucrurile, în numele Domnului nostru Isus Cristos. Subordonaţi-vă unii altora având o atitudine de reverenţă faţă de Cristos!” Efeseni 5:18-21 (BVA)

Amin !

 

 

 

 

Vizualizări: 764 | Adăugat de: bisericapenticostalapopen | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 1
avatar
0 Spam
1
Sper sa fie de folos cat mai multora.
avatar