Acasă » Articole » Articolele mele

Puterea si autoritatea eclipsate de necredinta.
 

Puterea si autoritatea eclipsate de necredinta

Matei 17:14-21 Cand au ajuns la norod, a venit un om care a cazut in genunchi inaintea lui Isus si I-a zis: „Doamne, ai mila de fiul meu, caci este lunatic si patimeste rau: de multe ori cade in foc si de multe ori cade in apa. L-am adus la ucenicii Tai, si n-au putut sa-l vindece.” „O, neam necredincios si pornit la rau!”, a raspuns Isus. „Pana cand voi fi cu voi? Pana cand va voi suferi? Aduceti-l aici la Mine.”  Isus a certat dracul, care a iesit afara din el. Si baiatul s-a tamaduit chiar in ceasul acela. Atunci ucenicii au venit la Isus si I-au zis deoparte: „Noi de ce n-am putut sa-l scoatem?” „Din pricina putinei voastre credinte”, le-a zis Isus. „Adevarat va spun ca, daca ati avea credinta cat un graunte de mustar, ati zice muntelui acestuia: „Muta-te de aici acolo”, si s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinta. Dar acest soi de draci nu iese afara decat cu rugaciune si cu post.”

Dar uite ce scrie cu doar 7 capitole in urma in Matei 10: 1 Apoi Isus a chemat pe cei doisprezece ucenici ai Sai si le-a dat putere sa scoata afara duhurile necurate si sa tamaduiasca orice fel de boala si orice fel de neputinta.

Isus le-a dat autoritate totala asupra demonilor si bolilor, nici o boala fie chiar cele provocate de demoni nu puteau sta in calea ucenicilor. Cu toate astea observam ca ucenicii nu au putut vindeca lunaticul. De ce? Din cauza necredintei. Ei aveau autoritatea si dreptul deplin dat de Isus asupra tuturor demonilor care actionau in fel si chip, dar necredinta i-a impiedicat sa isi exercite autoritatea, iar rezultatul a fost ca oameni dotati cu tot ce era nevoie sa scoata demoni nu au putut scoate acel demon.

Asta ni se intampla si noua, in cele mai multe cazuri necredinta da cu noi de pamant. Suntem dotati cu aceeasi putere cu care au fost dotati ucenicii, acelasi Duh Sfant care a lucrat in Isus, locuieste in noi, Isus ne-a dat putere sa scoatem draci si sa vindecam orice boala. Unii dintre noi habar nu au de acesta realitate, altii se indoiesc, altii bajbaie, au rezultate marunte, insa putini au performante apropiate de ceea ce vedem in Biblie. Isus a impartit cu ucenicii puterea care era in El, le-a dat aceeasi putere de a vindeca tot ce vine la rand, Isus nu a avut nici o problema cu acel lunatic, l-a eliberat urgent, El avea credinta, stia cine este si ce putere are.

Hai sa ne uitam cu atentie la traducerea in romana a textului. Ucenicii intreaba: „Noi de ce n-am putut sa-l scoatem?” „Din pricina putinei voastre credinte”, le-a zis Isus. Putin mai jos acelasi Isus le spune: „Adevarat va spun ca, daca ati avea credinta cat un graunte de mustar, ati zice muntelui acestuia: „Muta-te de aici acolo”, si s-ar muta”. Pai daca ei aveau putina credinta, si Isus le spune ca daca au putina credinta, adica cat un bob de mustar, ar fi scos dracul, atunci ar fi trebuit sa il elibereze pe demonizat.

Traducerea in romana e varza, in engleza suna asa: And Jesus said unto them, Because of your unbelief (necredinta)….” (vs 20, kjv), si asa e si in original. Corect e asa “Din pricina necredintei voastre”. Cauza esecului lor era necredinta, nu putina credinta, cu putina credinta ar fi putut muta muntii, oamenii astia sufereau in acel moment de necredinta.

Apoi „Adevarat va spun ca, daca ati avea credinta cat un graunte de mustar, ati zice muntelui acestuia: „Muta-te de aici acolo”, si s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinta. Dar acest soi de draci nu iese afara decat cu rugaciune si cu post.”. Toata viata mi s-a parut straniu, cum anumiti demoni nu reactioneaza la numele lui Isus si e nevoie de rugaciune si post ca sa fie inlaturati, ceva nu era logic, si desi am vazut ca scrie negru pe alb nu am putut sa accept in launtrul meu lucrul asta.

Dar mi-a deschis ochii Andrew Wommack. M-am uitat de multe ori sa vad daca vad bine, in greaca nici vorba de cuvantul “draci”. Isus le vorbeste despre necredinta lor, le spune ca daca ar fi avut putina credinta ar fi mutat muntii, dar pentru ca aveau necredinta au esuat. Acest soi (de necredinta) nu dispare decat cu rugaciune si post. Ooo, asa are logica, si inca multa logica. Cine are rabdare sa se uite AICI, pt dovada. Asa ca scuza pe care am auzit-o de multe ori si anume ca anumiti demoni nu au plecat ca precis fac parte din categoria aia care nu pleaca decat cu rugaciune si post, cade.

De ce oare ucenicii care vindecasera pe banda rulanta, de data asta se poticnesc si credinta lor ajunge franjuri? Oare cum arata un lunatic? Un lunatic are halucinatii, are un comportament bizar, straniu, crize de nebunie, cel din textul de mai sus ni se spune ca se arunca in foc si in apa. Iti poti imagina cum arata un astfel de om cand il apucau crizele, probabil facea spume la gura, e infricosator. Sa fi pus fata in fata cu o astfel de manifestare, oricat de puternic esti, cred ca te zdruncini putin, sa vezi un om iesit din minti, aruncandu-se aiurea pe unde apuca.

Probabil ca ucenicii la vederea unei astfel de manifestari, au avut un moment de slabiciune, au fost impresionati de ceea ce au vazut cu ochii, uitand de faptul ca indiferent cum arata lucrurile pe dinafara, ei au fost dotati cu puterea de a da afara orice demon. Si de aici a aparut necredinta, necredinta generata de credinta ca acele crize sunt mare branza la urma urmei. Daca ucenicii ar fi facut abstractie de gravitatea situatiei (vazuta prin ochii de carne), de imaginea exterioara a lucrurilor, cu siguranta ca nu ar fi avut nici o problema cu acei demoni, dar au inghitit momeala imaginii lucrurilor vizibile, aceasta ucigand credinta, credinta ca ei sunt capabili sa invinga asa o situatie dificila.

Ucenicii s-au concentrat la lucrurile de pe pamant si au scapat din vedere realitatea spirituala si asta le-a pricinuit necredinta, daca ar fi fost concentrati doar la realitatea spirituala, ar fi fost floare la ureche eliberarea lunatecului, doar ei aveau puterea de a vindeca orice boala, si de a alunga orice demon.

 

Categorie: Articolele mele | Adăugat de: bisericapenticostalapopen (2015-08-17)
Vizualizări: 178 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar